Meer info kies Projecten / Referenties
dinsdag, 19 nov 2019
Home - Podium systeem - Podium projecten - Concertpodium Basiliek Meerssen
Concertpodium Basiliek Meerssen PDF Afdrukken E-mailadres
Een bijzonder decor voor een concert, de Basiliek van het heilige Sacrament te Meerssen.

Dit project bestaat in grote lijnen uit een podium met daaraan gekoppeld een staantribune met twee treden. Achter de staantribune is een bordes over knielbank waaraan de podiumtrap is bevestigd. In deze opstelling is het grondvlak van het podium grofweg vanaf voorste gedeelte schip, direct voor eerste kerkbank rij, over het gehele priesterkoor tot aan rondgang.

Tijdens de opname in kerk werd ons gevraagd of het mogelijk is dit podium te plaatsen zonder de kerkbanken op het priesterkoor tijdelijk te verwijderen. Gezien de hoogte van podium vloer, rekening houdend met de zichtlijnen en de montage voorschriften van de fabrikant bleek dit geen haalbare kaart. Uiteindelijk viel het wegnemen van de kerkbanken reuze mee en werd deze klus door de sponsor van dit podium, Bouwbedrijf Lemmens bv uit Maastricht, in no time geklaard.

Tevens waren er opmerkingen over de staat van de houten vlonders waarop de kerkbanken staan. Deze zijn door vocht en houtrot in zodanige staat dat gevreesd werd dat deze het podium niet zonder beschadigingen zou kunnen dragen. Door middel van underlayment plaat onder de voetspindel te leggen wordt de druk op de vlonder verdeeld. Na demontage kon vlonder onbeschadigd worden opgeleverd.

Na het opmeten van de beschikbare grondvlak met alle niveaus hebben wij een tekening gemaakt en ter goedkeuring aangeboden. Sinds kort is het ons mogelijk tekeningen in 3-d  weer te geven, hierdoor is de weergave van de constructie beter voorstelbaar en minder technisch. Oordeel zelf.

 

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Lemmens bv


Overzicht podium op priesterkoor.

Close up podium op priesterkoor.

Vooraanzicht podium met dirigentpodium.

Uitbouw zijkant rechts.

Podium gezien van uitbouw links.

Podium gezien vanaf dirigent podium.

Podium achter links.

Podium achter rechts.

Trap met bordes met aan zijkanten podium underlayment plaat onder voetspindel.

Detail podiumtrap.

Overzicht podium gezien van trap.

Tekening.