Meer info kies Projecten / Referenties
zondag, 17 nov 2019
Home - Projecten / Referenties - Trap 500 - Tijdelijke vluchttrap parkeerkuil.
Tijdelijke vluchttrap parkeerkuil.
Noodtrappen ingepast in een vol ingedeelde parkeer kuil.

Een klein project  doch interessante toepassing.

Het hele oppervlakte van de parkeerkuil was al ingedeeld, doch op het laatste moment moesten er nog twee vluchttrappen ingepast worden met de eis minimale oppervlakte gebruik, zonder al ingrijpende verstoring van de omgeving. Bedoeld zijn gaten maken in worteldoek.

Bij het bekijken van onderstaande afbeeldingen valt meteen dat men eerste hoger dan maaiveld op bordes beland om vervolgens de gekoppelde podium-trap naar maaiveld niveau afdaalt.

Als men wat duidelijker kijkt op da afbeeldingen ziet u meteen de oorzaak, 9-treden trap boom loopt evenwijdig met talud. Dit talud is lager dan de standaard publiek-trap hoogte, vandaar dat de gebruikers van de trap eerste omhoog gaan om vervolgens  na het bordes enkele traden te dalen. Afgezien van de onderste trede blijft parkeerkuil vrij van objecten en grond doek is op geen enkele plaats beschadigd.

De enkel trap heeft een doorgang 2,00m en de dubbele trap van 2 x 1,50m.

Opdrachtgever dhr. Feike van der Werf  is zeer tevreden met ons ontwerp van deze tijdelijke noodtrappen en uitvoering van dit project.

Door de diversiteit van onderdelen zijn wij in staat in te spelen op de specifieke eisen van onze opdrachtgevers zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

 

Opdrachtgever:  Van Basten & die Lange bv Leiden


Uitsnede tekening.

 Trap07100913

Dubbele trap met in het midden gedeelde leuning.

Vooraanzicht dubbele trap.

Zijaanzicht enkel trap.

Achterzijde dubbele trap.

 Vooraanzicht dubbele trap.

Vooraanzicht enkele trap.

 

Vooraanzicht 2 enkele trap.

Detail dubbele trap boven.

 Zijaanzicht beide trappen.